Breeding standard

Om Drum Horse racen
Information fra EU moderstambogen
Drum Horse, en europæisk race.

AVL

The Royal Drumhorse :
En race udvalgt af den engelske dronning, hvilket gør den til noget helt unikt, en hest der skulle være istand til at bære de tunge sølvpauker og se fantastisk og royal ud, broget, flot gang og masser af hår, en parade hest.
En race der har en lang og spændende historie.

Drumhorse er en europæisk race med rødder i England, Irland og Skotland.
Historien om Drumhorse er så lang som Gypsy cob'ens, og de er faktisk tæt forbundet.
Som alle andre heste racer er Drumhorse er ud af en blanding, skabt af sigøjnerne / rejsende og naturen.
Drumhorse's forfædre er Gypsy Cob - Shire - Clydesdale og Welsh Cob, men har i mange mange år været en europæisk godkendt race i sig selv, en race med navn fra dronningen af England - The Drumhorse.

I dag, i Europa, vi avler rent Drumhorse med Drumhorse, og vi har mange fine avlsdyr i Europa.

Europe requires paper, passport and proper registration for the horses,
The European Drumhorse studbook ZSSE can help with this.
If you wish to breed or own a European approved Drumhorse,
Please feel free to contact us for more information.

I de senere år blev det muligt at få pas på den fantastiske race Drumhorse, i den Europæsiske moderstambog ZSSE.
Drumhorse er en europæsisk race og derfor er vi stolte og glade for vi har en europæsisk stambog vi kan avle i og fremme denne skønne race.

Om Drum Horse racen
Information fra EU moderstambogen
Drum Horse, en europæisk race

AVL

Racen Drum Horse er udbredt i Europa. I Tyskland, Holland og Danmark er avlen af ren racet
Drum Horse størst.

Drum Horse er en race for sig selv med en europæisk stambog.
En Drum Horse er ikke en ny race eller en stor Gypsy Cob, men en godkendt stambogsført race med en europæisk stambog.

Man kan altså IKKE bare krydse to forskellige racer som f.eks. en Shire og en Gypsy Cob og få en tredje ren race - altså en Drum Horse.
Vi bruger stadig breeding stock heste (Gypsy Cob, Clydesdale og Shire), dog kun med EU god-kendte dyr og med styring af racen, ellers vil vi ødelægge, hvad naturen og historien har givet os.

Den europæiske Drum Horse stambog ZSSE.

Ligesom alle andre avlsforeninger er Shire, Clydesdale, Gypsy Cob og Drum Horse foreningerne heller ikke interesserede i en masse “dårlige” kryds-avlede heste. Vi avler alle for det bedste af det bedste i vores racer.

Et avlsprogram er meget vigtigt, derfor skal afkom af breeding stock og foundation heste godkendes i deres tredje år, hvor de bl.a. skal være 162 cm høje.

En foundation Drum Horse:

1) En foundation Drum Horse er et afkom af en Drum Horse og en godkendt breeding stock
hest (Gypsy Cob, Shire eller Clydesdale eller et godkendt afkom af en af disse racer).

En foundation Drum Horse er 50 % Drum Horse.
Vi har dette avlsprogram for at få heste, hvor bevægelse er en vigtig faktor og hvor hesten bevarer race forholdet.
Det er vores formål at avle Drum Horse, hvor der fokuseres på at holde racen atletisk, med en god ridelighed, god smidighed og med gode ydeevner i alle ride discipliner.

En breeding stock hest er:

1) En Gypsy Cob, en Shire eller en Clydesdale, der er godkendt til Drum Horse avl.
Dette er ikke en Drum Horse, men sin respektive race.

2) En breeding stock hest skal være minimum 158 cm høj

3) En breeding stock hest skal være registeret i sin egen stambog.

4) Et afkom af to breeding stock heste er en Gypsy cross eller en Shire cross. I deres tredje år kan de stilles til breeding stock godkendelse - altså godkendelse til brug i avlen af Drum Horse. De er dog ikke selv en Drum Horse.

Grunden til, at vi bruger foundation Drum Horse og breeding stock heste, er for at have en bredere genpulje at arbejde med.

PAS OG REGISTRERINGER

En Drum Horse kan have flere typer pas: Tinker, Irish Cob, Welsh Cob, Coloured horse eller Pinto.

Før i tiden fandtes der ikke et Drum Horse pas. Passet er en registrering af hesten. Det er, hvad der står i passet, der er det vigtige.
En Drum Horse kan være registreret Tinker eller Irish Cob. Hesten vil oftest komme i ICC, Part Bred eller Vanner kategorien.

Når en hest kåres ind i Drum Horse, vil den blive ved med at være det: En gang Drum Horse altid Drum Horse.
I Europa kræves papirer, pas og korrekt registrering af heste og i dag kan man få pas på en Drum Horse i den europæiske stambog ZSSE.

DRUM HORSE STAMBOG
Drum Horse stambogen vil optage heste som:

1) Drum Horse, hvis den er godkendt og i øvrigt opfylder alle kriterierne for registrering af Drum Horse.

2) Foundation Drum Horse, der er et afkom af en Drum Horse og en godkendt breeding stock hest.

3) Breeding stock heste, hvis de er godkendt og certificeret til at indgå i avl af Drum Horse.